We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Свържете се с нас

БИО ШАНС - Добре дошли при нас.
Моята количка
0.00 лв.
Шест предимства на листните торове, които всеки земеделец трябва да знае
Предимства на листните торове

Шест предимства на листните торове, които всеки земеделец трябва да знае

Листните торове имат неоспорими предимства, които всеки земеделец трябва да знае. Те допълват липсата на важни хранителни елементи като увеличават степента на усвояването им. Листните торове подобряват устойчивостта на културите към заболявания, стимулират растежа и цъфтежа. Оказват положително влияние върху плододаването и общото физиологично състояние.

Ще ви запознаем с предимствата на листния тор BIO CHANCE. Отличава се с висока концентрация на съдържащите се в торфа хуминови и фулвинови киселини. BIO CHANCE съдържа над 65% органични вещества: макро- и микроелементи, живи бактерии, ензими и фитохормони.

Шест предимства на листен тор BIO CHANCE, които всеки земеделец трябва да знае

ПРЕДИМСТВО 1: Бързо усвояване

При почвените торове, различните хранителни вещества, първо се адсорбират от почвата. Някои торове преминават през процес на трансформация в почвата, а след това чрез йонообмен или дифузия се абсорбират от кореновата система. Този процесът протича бавно и с малка ефективност.

Чрез използването на BIO CHANCE като листен тор, разнообразни хранителни вещества биват бързо абсорбирани от листната система на растението. От листата, те директно попадат в тялото на растението и практически незабавно започват да участват в метаболизма на културата. Поради тази причина скоростта и ефекта са по-бързи от почвеното прилагане на торове. Скоростта на усвояване на хранителни вещества на BIO CHANCE от листата е около два пъти по-бърза от тази на усвояването им от корените.

ПРЕДИМСТВО 2: Ключова роля за растежа

Чрез листното торене с BIO CHANCE, хранителните вещества попадат директно в листата на растението. Хуминовите и фулвиновите киселини увеличават скоростта на усвояване за кратък период от време. В резултат на това, хранителните вещества в тялото на растението се увеличат значително и бързо компенсират липсата им в него.

Така се стимулират и различни физиологични процеси в растенията. Значително се увеличава интензивността на фотосинтезата. Подобрява се ензимната активност и синтезът на органични вещества. Това благоприятства натрупването на сухо вещество, което подобрява добива и качеството.

ПРЕДИМСТВО 3: Минимално количество

BIO CHANCE е високо концентриран извлек на съдържащите се в торфа хуминови и фулвинови киселини. Листното му приложение се отличава с малка доза. За зърнено-житни, зелени фуражи и зеленчуци – 40-50 мл/дка, а за овощни и лозови насаждения- 80-100 мл/дка. В това количество се съдържат достатъчно макро- и микроелементи като манган, калций, магнезий, цинк, молибден, желязо, мед и селен. Хуминовите и фулвиновите киселини събуждат и транспортират всички полезни вещества, стоящи безучастно в почвата. Използването за кореново торене изисква по-голяма доза, за да се задоволят хранителните потребности на растенията.

Прилагането на BIO CHANCE върху листата на културите е част и от почвеното приложение, тъй като не малка част попада в нея. След 10-12 третирания с Bio Chance за период от три последователни стопански години могат да се регистрират отлични резултати по отношение на структурата на почвата и нейното плодородие.

ПРЕДИМСТВО 4: Висока ефективност

Листното разпръскване на Bio Chance – органичен тор от торф има предимствата на висока ефективност и степен на оползотворяване. Прилагането и дозирането е лесно, за това той става все по-популярен сред земеделските производители и любителите градинари.

ПРЕДИМСТВО 5: Икономичен разход

Различните микроелементи са основни хранителни вещества в процеса на растеж и развитие на културите, но количеството на прилагане е много малко. Чрез листният метод, равномерното нанасяне на малки количества хранителни вещества е много по прецизно. Така се постига по-голяма рентабилност. Освен това, BIO CHANCE се отличава се с висока микронизация и силна йонизация. Максималната големина на частиците до 50µ. Това гарантира пълноценно усвояване на съдържащите се в него хранителни вещества. Силната йонизация стимулира катионния обмен.

ПРЕДИМСТВО 6: Евтино и удобно

Чували сте фразата, „ каквото и да ви говорят, става въпрос за за пари“. Да, така е, но в този случай става въпрос много малко пари. С BIO CHANCE получавате несъизмеримо по-голям резултат в добив от дка, чистота и качество на продукцията, по-добър вкус, вид и аромат. Листното торене на вашите растения с Bio Chance – органичен тор от торф, за зърнено-житни, зелени фуражи и зеленчуци ще ви струва само 1.30-1.60 лв/дка, а за овощни и лозови насаждения- 2.60-3.60 лв/дка.

Течните хуминово-фулвинови торове Bio Chance са смесими с препарати за растителна защита, така че може да планирайте дейностите по внасянето им да става едновременно. Така ще си спестите разходи и труд.

Търсете Bio Chance в агро аптеките в цялата страна или поръчайте онлайн на https://bio-chance.com/shop/

За още новини и промоции ни последвайте страницата ни във Фейсбук