We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Свържете се с нас

БИО ШАНС - Добре дошли при нас.
BulgarianEnglishGreekRomanianTurkish
Природен състав

Течният био тор Био Шанс е извлечен от активната органична част на низинен торф. Той е високо концентриран хуминов продукт с богат биологичен комплекс

 

СЪСТАВ

  • протеин – 7-8%, фибри 12-13%, въглехидрати – над 50%.
  • минерали и елементи за растежа и регенерацията на клетката: Азот общ (N) – 2,2-2,8 g/l, Фосфор общ (P2O5) – 0,2-0,4 g/l, Калий общ (K2O) – 2,2-2,9 g/l.
  • Хуминови киселини (не по-малко) – 33 g/l, Флувинови киселини – 19,04 g/l.
  • Микроелементи: Мед (Cu), Желязо(Fe), Цинк(Zn), Магнезий (Mg), Манган (Mn), Селен (Se).
  • Съдържание на Биологично активни организми:
Амонифициращи бактерии (от рода на Pseudomonas, Proteus, Bacillus и др.) – стимулатори на растежа – 58•10*6 КОЕ*/ml. (*КОЕ – колониеобразуваща единица)
Актиномицетни бактерии (от рода Actinomyces) – усвояват минералните съединения на азота, трансформират и усвояват сложните органични съединения – 62•10*6 КОЕ*/ml. (*КОЕ – колониеобразуваща единица)
Денитрифициращи бактерии (Pseudomonas,  Achromobacter,  Micrococcus и др.) – извършват микробиологичния процес на редукция на нитратите до молекулярен азот – 2•10*4 КОЕ*/ml. (*КОЕ – колониеобразуваща единица)
Амилолитични ензими – разграждат последователно сложните въглехидрати до прости захари
Гиберелини (гиберелинова киселина) – фитохормони, работят за растежа и удължаването на стъблото и развитието на плодовете
Ауксини (b-индолицетна киселина) – фитохормони, естествени стимулатори на растежа и развитието на растенията
Витамини от група В, синтезирани от бактерии – Тиамин, Ниацин (никотинова киселина) и Пиридоксин

 

  • Био Шанс – концентрат на течен хуминов тор е чист продукт без патогенна микрофлора и токсични химикали.

Протоколи от изпитване034/10.03.2020, № 095/03.04.2020, № ИОА055 и /29.05. 2020 г. И №156/29.05.2020 г. от Лабораторен комплекс за изпитване към АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ-ПЛОВДИВ.

Хуминовите киселини – как работят и защо са важни?

Хуминовите киселини са стимулатори на растежа. Те се съдържат в естествени образувания като торф, сапропел, хумусна почва, лигнит и други. Структурата им включва цяла гама биологично активни вещества, включително и редкия елемент селен (Se).

Хуминовите вещества в торфа са с по-висока биологична активност от тези в лигнита и сапропела. От древни времена от техните качества се възползват и хора, и животни – торфът е използван като висококачествен тор, животните и птиците го ядат с удоволствие, а рибите са склонни да хвърлят хайвер във вода, която е преминала през торфени блата.

Био Шанс е „жив“ продукт и съставът му лесно се свързват с метаболизма на приемащия организъм и активира поглъщането на хранителни вещества.

На ниво клетка: След като попаднат в жив организъм – на растение или животно, хуматите се присъединяват към работата му на клетъчно ниво. Обгръщайки клетъчната мембрана, те създават защитна ципа, която предотвратява навлизането на вредни вещества и патогени в клетката и я снабдява с хранителни вещества. Хуматът лесно взаимодейства с клетки дори на повърхността на организма чрез листата на растенията и кожата на животните.

В почвата: След като попадне в почвата, хуматът активира почвения хумус, свързва вредните вещества и при редовно използване служи за възраждане на естественото плодородие на почвата.

Природата помага на природата!

Био Шанс е естествено природно решение при обработката на почвата и отглеждането на земеделски култури с грижа за здравето на хората и животните. Чистият му природен състав гарантира естествена подкрепа за имунитета и растежа на растенията и запазва техните натурални свойства.