We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Свържете се с нас

БИО ШАНС - Добре дошли при нас.
BulgarianEnglishGreekRomanianTurkish
Моята количка
0.00 лв.
Ползите от BIO CHANCE Professional за почвата, растенията и земеделския бюджет
Ползите от BIO CHANCE Professional за почвата 

Ползите от BIO CHANCE Professional за почвата, растенията и земеделския бюджет

Ползите от BIO CHANCE Professional за почвата бе един от акцентите при представянето на продукта на Техническа среща със земеделци в Гранд Хотел Поморие. Тя бе организирана отголемия дистрибутори на торове и препарати за растителна защита в Югоизточна България – старозагорската компания Екскалибур ЕООД. Нейният управител Жана Лачева постави акцент върху доказаната ефективност на BIO CHANCE Professional. BIO CHANCE Professional бе определен като един от най-добрите нови продукти на пазара.

Ползите от BIO CHANCE Professional за почвата 
Жана Лачева, управител на Екскалибур ЕООД, организатор на семинара

BIO CHANCE Professional се прилага чрез предсеитбена обработка – почвено третиране и накисване на семена, резници и фиданки, листно пръскане и кореново третиране.

BIO CHANCE Professional предизвика интереса на земеделците и с едно от предимствата си – доказаното влияние върху регенерацията на почвата и увеличаване на плодородието й.

 Какви са ползите от BIO CHANCE Professional при почвено прилагане?

Чрез него се хелатира органично хумусния слой, активира катионния обмен и осигурява достатъчен воден резерв в семената на младите посеви и кореновите им системи. Ефектът е комплексен и дълготраен. Растенията са по-здрави, добивите по-високи. 

  1. предотвратява деградацията, подобрява структурата на почвата, намалява процесите на ерозия
  2. ускорява почвеното възстановяване и плодородието на горния слой
  3. активира размножаването на почвените микроорганизми
  4. подобрява водния баланс чрез увеличаване на пропускливостта и показаталеите за задържане на вода
  5. повишава катионния обмен на почвата
  6. активира поглъщането на хранителни вещества: N, P, K,Cu, Zn, Mn, S, B, Fe и др
  7. дезоксидиране и намаляване на мобилността на тежките метали, радионуклеиди и химически отлагания в почвите. По-ниска почвена киселиност с 0,3-0,5 pH.
  8. Ускорява се естествения процес на разграждане на целулозните остатъци (стърнища) от културата-предшественик, благодарение на биологично активните микроорганизми – бактерии, ензими, фитохормони и др.
Какви са ползите от BIO CHANCE Professional в икономически план?

Освен Ползите от BIO CHANCE Professional за почвата, Мартин Славов, изпълнителен директор на Био Шанс ЕООД, акцентира върху икономическата ефективност от прилагането на Био Шанс Professional.

На срещата в Поморие земеделците получиха и указания как да оптимизират разходите си при едновременно прилагане на Био Шанс Professional с препарати за растителна защита. „За подхранването на растенията и стабилизиране на естествения им имунитет не е нужно отделно влизане и пръскане. Биостимулантът има перфектна смесимост с всички препарати за растителна защита и увеличава ефективността им. Периодите на внасяне при техническите култури съвпадат с обработката срещу вредители и болести.“, обясни Мартин Славов.

Прилагането на BIO CHANCE Professional води и до намаляване на употребата на химически торове с от 20 до 30%.

Плюсовете на хуминовия продукт са доказаният ефект върху имунитета и устойчивостта на земеделските култури. Две поредни земеделски години, с коренно различни климатични особености, се регистрират и по-високи добиви при пшеница, царевица, рапица, овощни и лозови насаждения и зеленчуци след прилагането на BIO CHANCE Professional.