We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Свържете се с нас

БИО ШАНС - Добре дошли при нас.
Моята количка
0.00 лв.
Богата реколта картофи – сложете този тор и се радвайте на резултата
богата реколта картофи

Богата реколта картофи – сложете този тор и се радвайте на резултата

Опитните стопани знаят стари и изпитани техники при отглеждането на картофи, други експериментират нови сортове, но стремежът винаги е към по-богата реколта. Така или иначе с полагането на картофените семена в земята ги засипват с обилно количество тор – оборски или химически. В първия случай, стопаните са принудени да плевят до припадък или третират с препарати, за се избавят от редица неприятели. За изкуствените торове няма какво да говорим – ясно е, че произведеното с тях е само за продан, но не и за лична консумация.

Има обаче и друго, изпитано решение! Има места където картофите присъстват във всекидневното меню, а традициите в отглеждането им се предават от поколения. Кой не е завиждал на картофите които вадят холандци, германци, руснаци, поляци и чехи?

КАКВА е тайната за отглеждането на богата реколта картофи?

Тайната се крие в това, че тези страни са богати на торфени находища, а земеделците там от векове го използват почти във всичко. Торфът е полезно природно изкопаемо, получено в резултат на хилядолетно разграждане на органична материя. В него се съдържат всички видове хранителни вещества – азот, фосфор, калий, магнезий, желязо, сяра, селен и много други, но най-важното в състава му, която кара растенията буквално да полудяват са хуминовите и фулвиновите  киселини. Именно те транспортират полезните хранителни вещества до всяка клетка на растенията, ускоряват метаболизма им и увеличават растежа.

Не е необходимо да търсите торф за вашето стопанство, защото е доста обемен и тежък, а транспортирането му излиза доста скъпо. Учените са се погрижили за това, като са намерили работещо и изключително изгодно решение! Те са открили начин как най-полезните вещества от торфа да достигнат до всеки земеделски стопанин в компактен и удобен вид. Необходима ви е само вода за да го разредите в необходимата пропорция.

От къде може да се снабдим с торф за стопанството?

За щастие на българските земеделци такива продукти има тук – течните хуминово-фулвинови торове Bio Chance и Bio Chance Professional.  Този течен концентрат е предназначен за обработка на растения и почви след разреждане с вода като нормата зависи от вида земеделска култура и фазата на вегетация. Bio Chance и Bio Chance Professional добиха популярност на българския пазар най-вече като листни торове, но прилагането им при обработка на семена за посев и чрез системи за напояване става все по-предпочитано. След използване на органичните хуминово-фулвинови торове Bio Chance и Bio Chance Professional земеделските стопани регистрират видимо високи резултати както при зърнено-житни и фуражни култури, така и при всички видове зеленчуци и трайни насаждения – овощни и лозови.

Как да използваме хуминово-фулвинови торове при отглеждане на картофи?  

Преди засяване: Разтворете 200 мл. Bio Chance или Bio Chance Professional в 40 л. вода. С разтвора се третират 1000 кг. картофи за посев чрез фино разпръскване, след полагане в гнездата, непосредствено преди заравяне.

По време на вегетация:

Подготовка на разтвор: 40-50мл Bio Chance или Bio Chance Professional се разтварят в 20-25*л. вода

*Количеството вода зависи от вида и капацитета на дюзите за разпръскване. Възможно е прилагането и с по-малко количество вода, но дозата на активното вещество на декар не трябва да е по-малка от препоръчителната.

Количество за единица площ: с 20-25 л. разтвор се обработва еднократно площ от 1 дка.

Начин на прилагане: листно и/или чрез капково напояване (фертигация)**

Фази на прилагане: 1. След поява на 6-8-ми лист.

2. В началото на цъфтежа.

**При влагане чрез системи за напояване, количеството Bio Chance в работния разтвор се завишава с 50 до 100 %

Течните хуминово-фулвинови торове Bio Chance и Bio Chance Professional са смесими с препарати за растителна защита, така че може да планирайте дейностите по внасянето им да става едновременно. Така ще си спестите разходи и труд.

Търсете Bio Chance и Bio Chance Professional в агро аптеките в цялата страна или поръчайте онлайн на https://bio-chance.com/shop/

За още новини и промоции ни последвайте страницата ни във Фейсбук